Stichting Hoochhoutwout biedt u het heden en het verleden van de (vroegere) gemeente Hoogwoud (Hoogwoud, Aartswoud, De Langereis, De Gouwe, De Weere). De Stichting Hoochhoutwout heeft als doelstelling om de (vroegere) gemeente Hoogwoud in al haar facetten te belichten.

De Spar/Pastorie

Op de Burgemeester Hoogenboomlaan staat op nummer 33 de Spar. U doet daar waarschijnlijk uw dagelijkse boodschappen, zonder u te realiseren, dat nog maar zo’n 60 jaar geleden op deze zelfde plek het statige Pastorie-huis stond:

Helaas werd in 1967 dit gebouw afgebroken.

Op de plaats waar deze pastorie stond is thans de supermarkt Spar gevestigd. Slechts de bomen zijn behouden gebleven. Na de sloop werd er een nieuw pand gebouwd en betrokken door o.a. Piet Bijwaard, die de slagerij bemande.

Zie hieronder een foto rond 1980, toen het parkeren voor de deur nog niet zo gemakkelijk was:

Ná 1980 werd de zaak overgenomen door Roen Hoogland, die het de “Top Tien” is gaan noemen.

Echter, na 1994 werd het weer de Spar, gerund door Fred en Sonja Veul, die in 2010 in de finale zaten voor de beste buurtsuper van Noord-Holland.

Sinds april 2016 wordt de zaak gerund door Frans en Leonie Amsen. Tegenwoordig gaat het parkeren wat gemakkelijker en is, na de recente verbouwing, de ingang ook van plek veranderd.

Om nog even terug te komen op de pastorie: in Aartswoud staat een vergelijkbare pastorie op Schoolstraat 47. Zie hieronder een foto van 12 juli 1922. Tijdens het burgemeesterschap van de heer Dirk Hoogenboom was dit zijn woonhuis. U kunt daar een kijkje (van afstand) gaan nemen, want het staat er nog steeds.

Voor meer informatie over de pastorie in Hoogwoud, kijk op:

De pastorie

Voor informatie over burgemeester Hoogenboom, kijk op:

Burgemeester Hoogenboom (1)

op:

Burgemeester Hoogenboom (2)

en op:

Burgemeester Hoogenboom (3)

 

 

 Website designed and build by

deanluma logo shade xsmall